مسئول و فعال اقتصادی خداداد غیاثوند گفت: جلسات زیادی در کشور برگزار میشود که خروجی خاصی ندارد زیرا زیرساختهای لازم برای اخذ مالیات بر ارزش افزوده ایجاد نشده است.
دبیر کانون سنگ با بیان اینکه طرح جامع مالیاتی ایجاد نشده و گرفتن سیستمی ارزش افزوده نیز محقق نشده است، یادآور شد: این امر باعث شده واحدهای تولیدی این رقم را از جیب خود پرداخت کنند و شاهدیم که هر دو- سه سال یکبار یک واحد تولیدی به خاطر بدهی، به امور مالیاتی تقدیم میشود.
این فعال اقتصادی اظهار کرد: با کمال تاسف طی دو سال گذشته ۲۰۰۰ نفر در حوزه سنگ تعدیل نیرو شدهاند و واحدهای تولیدی سنگ در استانهای تهران، قم، اصفهان و لرستان تعطیل شدهاند.
وی با بیان اینکه ۵۰۰۰ واحد سنگبری با ۱۶۰ هزار نفر نیرو با تهدید تعطیلی مواجه شده است، افزود: هر قدر تلاش کنیم واحدهای جدید ایجاد کنیم خروجی آن نزدیک به صفر است، چرا که نه منابع جدید و نه سرمایهگذار جدید وجود دارد.
این مقام مسئول بیان کرد: حفظ واحدهای موجود راحتتر، عملیاتیتر و زودبازدهتر از ایجاد واحدهای جدید است و باید مسئولان با عزم ملی وارد کار شوند.
غیاثوند با بیان اینکه ۹۰ درصد واحدهای صنعتی و تولیدی کشور هم بدهی معوق و هم چک برگشتی دارند، گفت: این موضوع باعث متوقف شدن فعالیت این واحدهای تولیدی شده است و آنها نمیتوانند تسهیلات از بانکها بگیرند.
وی تصریح کرد: ایجاد واحدهای تولیدی در شرایط کنونی به صلاح نیست، چرا که ۲۵ خط تولید با تکنولوژی روز دنیا داریم که با ظرفیت ۲۵ درصد فعالیت دارند. همچنین در حال حاضر ۵۰۰ واحد سنگبری داریم که حقوق کارگران خود را پرداخت نکردهاند.
غیاثوند گفت: در پایانههای سنگ مشکل بازاریابی، بازارسازی و فروش داریم که باید حل و فصل شود.
دبیر کانون سنگ با انتقاد از اینکه زیرساخت کار تولید در کشور مهیا نیست، بیان کرد: تا این مسئله حل نشود بعید میدانم با برگزاری جلسات و اصلاح قوانین به نتیجه برسیم.