دستکم ۱۰ شهروند عرب اهل اهواز ظرف روزهای گذشته توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
بسیاری از شهروندان و فعالان عرب اهل خوزستان هر ساله به مناسبت فرارسیدن سالگرد اعتراضات خونین سال ۸۴ در اعتراض به تغییر بافت جمعیتی استان برای طرح مجدد مطالبات خود تلاش می کنند.
بازداشت ها و برخوردهای صورت گرفته در آستانه این سالگرد در واقع تلاش نیروهای امنیتی برای تاثیرگذاری بر این اعتراضات برآورد می شود.
در هفته گذشته نیروهاى انتظامی و امنیتی شمارى از فعالان عرب اهل اهواز را بازداشت کردند.
جمعه شب مورخ ۲۴ فروردین، نیروهای اداره اطلاعات اهواز، ۵ شهروند اهل کوی علوی اهواز بنامهاى حمزه چلداوى ۲۴ ساله، عبدالناصر عبیات ۳۸ ساله، هاشم حیدرى ۳۵ ساله، صادق حیدرى ۳۴ ساله و جعفر حیدرى ۱۹ ساله را بازداشت و به مکان نامعلومى منتقل کردند.
عصر همین روز نیز از منطقه ملاشیه، خالد چایان (شریفی) ۲۵ ساله توسط نیروهاى اطلاعات سپاه بازداشت شد که تا کنون از سرنوشت وی اطلاعى به دست نیامده است.
همچنین روز پنجشنبه ۲۵ فروردین، در منطقه کوى علوى نیز دو شهروند دیگر بنامهای خلیل غافلی ۳۷ ساله و مصطفى سوارى ۳۸ ساله توسط نیروهای اداره اطلاعات بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.
در حین بازداشت این افراد وسائل شخصى از جمله چند کتاب و کامپیوتر و موبایل هاى آنان توسط نیروهای امنیتی ضبط شده است.
در هفته گذشته نیز نیروى انتظامی در معیت نیروهاى اداره اطلاعات منازل دو تن از شهروندان در ملاشیه را محاصره و آنها را بازداشت کردند.
کاظم سرخى ۴۵ ساله و یکى از بستگان او بنام امیر سرخى ۲۵ ساله هویت این بازداشت شدگان است.
خانواده این دو تن از انتقال آنها به قرارگاه ابوالفضل العباس زیر مجموعه اداره اطلاعات اهواز خبر مى دهند.
به گفته منابع نزدیک به خانواده بازداشت شدگان، در عمده این بازداشت هاى شبانه عملکرد نیروهای امنیتی توام با خشونت بوده که این موضوع باعث بوجود آمدن رعب و وحشت خانوادهها و کودکان شده است.
لازم به یادآوری است روز جمعه ٢۶ فروردین ١٣٨۴ و به دنبال انتشار نامه مورخه دوم امرداد ١٣٧٧ منسوب به محمد علی ابطحی، رئیس دفتر رئیس جمهور وقت (خاتمی) که در آن به تغییر بافت جمعیتی عربهای خوزستان و تشویق کوچ غیربومیان به این منطقه و کاهش جمعیت عرب خوزستان به یک سوم کل جمعیت استان تاکید شده بود، تظاهراتی در اعتراض به این نامه نخست در شهر اهواز و سپس در شهرهای دیگری چون ماهشهر و حمیدیه آغاز شد و چندین روز ادامه یافت. این تظاهرات ها به بازداشت صدها تن و کشته شدن تعدادی از معترضان منتهی شد.
بسیاری از شهروندان و فعالان عرب اهل خوزستان هر ساله به مناسبت فرارسیدن سالگرد این اعتراضات برای طرح مجدد مطالبات خود تلاش می کنند، بازداشت ها و برخوردهای صورت گرفته در آستانه این سالگرد در واقع تلاش نیروهای امنیتی برای تاثیرگذاری بر این اعتراضات برآورد می شود.