وزیر کشور لبنان نهاد المشنوق گفت: با هرگونه تعرض به عربستان سعودی که همواره کنار لبنان و دیگر کشورهای عربی ایستاده است،
خطاب به علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی گفت: برای یمن اشک تمساح میریزد و از کشتن کودکان در سوریه حمایت میکند.المشنوق که سه شنبه ۱۴ آوریل در مراسمی برگزار شده توسط اتحادیه جمعیتهای خانوادههای بیروتی سخن میگفت، اظهار داشت: «ما اکنون در دوره عربی جدیدی به سر میبریم که سعودی تاج آن است. بدون سعودی و مصر عروبت توان ایستادن ندارد.»
او ادامه داد: «من با ضمیری آسوده میگویم، توفان قاطعیت که پادشاهی عربی سعودی آن را رهبری میکند، برای آزادی آینده تمام جهان عرب از چنگ چیرگی ایران بر کرامتش، سرنوشتش و خواسته مردمانش است.»
او با بیان اینکه «شهر بیروت و هویتش عربی است و عربی خواهد ماند چه دیگران بخواهند و چه نخواهند»، گفت: «ما امروز با همراهی دیگر کشورهای عربی از نسیم قاطعیت که از پایتخت قاطعیت و سرزمین عربیت، شجاعت و مسئولیت وزیدن گرفته، نفس میکشیم. امروز بیروت، ریاض، قاهره، عمان، ابوظبی، دوحه، کویت، دارالبیضاء، منامه، خارطوم و… در دورهای عربی به سر میبرند که تاج آن سرزمین سلمان بن عبدالعزیز و نگینش مصر است.»
المشنوق در ادامه با اشاره به سخنان چند روز پیش آیتالله علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی ایران درباره اوضاع یمن در اظهاراتی توهین آمیز گفت: «چند روز پیش سخنانی شنیدیم که به پادشاهی عربی سعودی وعده شکست و مالیده شدن بینیاش به خاک را داده است. من از بیروت، پایتختی که بسیار از صاحب این سخن و مکتبش رنج دیده، به همان اندازه که از اسرائیل رنج دیده است، از پایتختی که هیچگاه ریاض در برابر آن خسیس نبوده و هرچه در توان داشت برای برخاستن، عمران، توسعه و رفاه مردمانش از همه طوایف ارائه داد، میگویم او و هرکس که در فرهنگ تجاوز، حذف و دست درازی به مشروعیتها ریشه دوانده و معتقد است زمان استضعاف ادامه دارد، بینیاش به خاک مالیده خواهد شد. این دوره عربی جدیدی است که درآن اجازه نخواهیم داد فرمانده همه جنگها و درگیریهای مذهبی در منطقه، برای کودکان یمن اشک تمساح بریزد، درحالی که کشتار کودکان را در سوریه و عراق رهبری میکند. گویا تا زمانی که مرگ آنها را بتواند در معادلات نفوذ، هیمنه و تزویر واقعیتها به کار گیرد، آنها را وارد حسابهای خود نمیکند.»
المشنوق مخالفت خود را با تعرض به عربستان سعودی اعلام کرد و گفت: «با تعرض به پادشاهی قاطعیت و عربیت مخالفیم، برادرانی که هیچگاه در دفاع از لبنان و رسیدگی به مسائل آن کوتاهی نکردند. به صراحت و به دور از جزئیات چند دستگی سیاسی در کشور بگویم، با برابری قائل شدم میان سرزمین خیر و برادرانش و نقش آنها در لبنان و میان ایران و سوریه اسد و نقششان مخالفیم. هیچ مساواتی میان هرکس که سیاستهای امنیتی، سیاسی و نظامیاش بر ضربه زدن به هویت جامع لبنان، نابودی کشور و ایجاد خلل در نظام سیاسی آن استوار است و میان کسی که برای لبنان، ارتش و نیروهای امنیتیاش جز خیر نمیخواهد، وجود ندارد.»
گفتنیاست جمهوری اسلامی در سالهای اخیر کمک زیادی به لبنان و توسعه این کشور کرده است. در حالیکه مناطق محروم بسیاری در ایران وجود دارند که از محرومیت اجتماعی رنج میبرند، جمهوری اسلامی زیرساختهای توسعهای پس از جنگ لبنان و اسراییل را درکمترین زمان ممکن توسعه داد.
تنها در یک نمونه، خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی،«ایرنا» خبر داد که در روزهای اخیر سه طرح توسعه جادهای اجرا شده توسط «ستاد ایرانی بازسازی لبنان» با حضور محمد فتحعلی سفیر ایران در لبنان در جنوب این کشور افتتاح و بهرهبرداری از آنها شروع شده است. سفیر ایران دراین مراسم از تلاشهای «ستاد ایرانی بازسازی لبنان» برای بازسازی لبنان و ساخت و آماده سازی جادههای بین شهرهای جنوب این کشور قدردانی کرده است. دراین گزارش آمده جادههایی که در جنوب لبنان توسط ایران ساحته شده، جادههایی «مهم – راهبردی» هستند که شهرهای الناقوره – کفرکلا – مرجعیون را به هم وصل میکنند.
دراین گزارش همچنین به نقل از سفیر ایران آمده که: «جمهوری اسلامی ایران به سرعت برای بازسازی مدارس، بیمارستانها ، راهها و پلها ، شبکههای انتقال برق و دیگر تاسیسات زیربنایی در لبنان اقدام کرده است.»
در هفتههای اخیر نیز خبرگزاری نیمه رسمی – امنیتی فارس وابسته به سپاه پاسداران با انتشار لیست تجهیزات نظامی اهدایی ایران به ارتش لبنان نوشت: «تجهیزات نظامی اهدایی جمهوری اسلامی ایران به ارتش لبنان بدین شرح است: «تیربار دوشکا، مهمات دوشکا، توپ ۱۲۰ میلیمتری، مهمات توپ ۱۲۰ میلیمتری، توپ و مهمات توپ ۶۰ میلیمتری، .موشکانداز ضد زره تاو، موشک تاو، گلوله توپ ۱۵۵ میلیمتری، گلوله تانک و مهمات تانک تی ۵۵ و مهمات تانک تی ۶۲.»
سایت تابناک در سال ۱۳۸۷ گزارش داد که تا آن سال، هیات ایرانی بازسازی لبنان، اقدام به ساخت و تکمیل ۱۴۰ مدرسه و آموزشگاه فنى، ۵۰ اماکن عبادتى، ۱۹ مراکز پزشکى و بهداشتى و در مجموع تکمیل ۹۸۰ پروژه در لبنان کرده است.
با توجه به هزینههای چند میلیارد دلاری ایران در کشور لبنان و پاسخ لبنانیها به کمکهای طولانی مدت ایران به این کشور، به نظر میرسد مسئولین امر بهتر است قسمتی از این کمکهای اهدایی را در بخشهای محروم کشورمان هزینه کرده و محرومین واقعی را به عدالت اجتماعی – که جزو آرمانهای اولیه انقلاب اسلامی بوده است – نزدیکتر کنند.