ابهامات در علت مرگ چهار کارگر نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان



با وجود اینکه پنج روز از مرگ ناشی از سقوط چهار کارگر نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان در استان خراسان شمالی گذشته، و ادعای اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مبنی بر رعایت ایمنی کار از سوی کارفرما، علت این حادثه همچنان در پرده ابهام قرار دارد.

با وجود پیگیری صورت گرفته، واحد بازرسی و ایمنی کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی به صورت رسمی در خصوص علت این حادثه اظهار نظر نکرده و این تاخیر در بیان علت حادثه می‌تواند سووالات و ابهاماتی را در مورد این حادثه دلخراش در اذهان عمومی ایجاد کند.
سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی می‌گوید: بازرسی این اداره کل پیش از آغاز فعالیت و در حین کار نیز ایمنی کار را مورد تایید قرار داده و تذکرات لازم را به کارگران برای رعایت ایمنی کار در ارتفاع ارایه کرده است.
حسن نوری به خبرنگار ایرنا گفت: اگرچه سقوط از ارتفاع ۵۰ متری برج خنک کننده در حال ساخت نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان باعث مرگ چهار کارگر و زخمی شدن یک کارگر دیگر شده، ولی هنوز به طور دقیق در مورد این حادثه نمی‌توان اظهار نظر کرد.
وی اضافه کرد: برای دورچینی برج خنک کننده نیروگاه نیاز به ایجاد داربست بوده و احتمالا کارگران نعل یک طرف از داربست را درآورده و به دلیل سهل انگاری، بدون بستن نعل بر روی داربست رفته و با سقوط داربست آن‌ها نیز دچار حادثه شده‌اند.
وی افزود: بررسی بیشتر در این خصوص تا زمان روشن شدن علت حادثه برای افکار عمومی و خانواده حادثه دیدگان، ادامه دارد.
دبیر اجرایی خانه کارگر خراسان شمالی ابهام این حادثه سقوط را در بستن یا نبستن کمربند ایمنی برای کار در ارتفاع عنوان کرد و گفت: تاکنون از سوی کارفرما به این سووال پاسخ داده نشده که آیا کارگران کمربند ایمنی داشته‌اند و با کمربند سقوط کرده‌اند.
فرهاد هدایتی به خبرنگار ایرنا گفت: به نظر می‌رسد اگر کارگران کمربند ایمنی بسته بودند، احتمال سقوط آنان از ارتفاع بسیار کم بود و احتمال نبستن کمربند ایمنی وجود دارد که در صورت معلوم شدن این قضیه، کارفرما باید پاسخگو باشد.
وی افزود: کارفرما و ناظر باید نظارت کافی بر ایمنی کار در کنار ایمنی ساخت داشته باشند زیرا هرگونه بی‌دقتی و سهل انگاری می‌تواند حوادثی را برای کارگران ایجاد کند.
وی خواهان روشن شدن علت حادثه مرگ چهار کارگر نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان در شرق استان خراسان شمالی شد.
به گفته وی کارگران تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی و حوادث نیز قرار داشته‌اند و خانواده این افراد می‌توانند از مزایای این بیمه‌ها برخوردار شوند.
مسوول بازرسی و ایمنی کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی گفت: علت این حادثه از سوی بازرسان این اداره کل در دست بررسی است.
محمد خاکشور روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: برخی سووال‌های بی‌پاسخ برای این حادثه وجود دارد که باید با بررسی بیشتر مشخص شود و حداقل تا پایان هفته جاری به صورت مکتوب علت حادثه در اختیار رسانه‌ها و افکار عمومی قرار گیرد.
معاون سیاسی و امنیتی فرماندار شیروان نیز گفت: به دنبال وقوع این حادثه، کار در بخش برج خنک کننده نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان تعطیل شده است.
محمد عوض‌زاده اظهار کرد: عصر پنجشنبه گذشته پنج کارگر نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان که در قسمت برج خنک کننده در ارتفاع ۵۱ متری در حال کار بودند به هنگام جابه جایی قالب‌های بدنه بتن ریزی سقوط کردند که چهار تن جان باخته و یک نفر نیز مجروح شد که برای درمان به بیمارستان امام علی (ع) بجنورد منتقل شد.
وی با اشاره به اینکه در روز حادثه ۴۰ کارگر در این بخش مشغول کار بودند، گفت: علت بروز حادثه در دست بررسی است و هنوز چیزی در این خصوص اعلام نشده است.
در حالی که باید غرامت ناشی از این حادثه از سوی بیمه گذار پرداخت شود، گفته می‌شود تاکنون خانواده‌های این حادثه شکایتی به دستگاه قضایی ارایه نکرده‌اند.
نیروگاه در دست ساخت سیکل ترکیبی شیروان در ۱۰ کیلومتری جنوب شرقی شیروان واقع است و مرحله نخست آن در آستانه بهره برداری است.
شهرستان ۱۵۷ هزار نفری شیروان در ۶۰ کیلومتری شرق بجنورد، مرکز استان خراسان شمالی قرار دارد.
طبق گزارش اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی، سال گذشته نیز سه کارگر در واحدهای کارگری این استان به دلیل رعایت نکردن ایمنی کار جان خود را از دست دادند