محمد جواد ظریف وزیر خارجه اسلامی میگوید با افرادی که به دروغ "اتهام" متوجه رهبر اسلامی میکنند، برخورد خواهم کرد.
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجهی اسلامی، گفت که با "نسبت دادن حرفهای غلط به رهبری" مقابله میکند.
ظریف روز چهارشنبه (۲۶ فروردین) در گفتوگویی با خبرگزاران تاکید کرد که دلیلی ندارد "فردی که اصلا در جلسه حضور نداشته" ادعایی را به رهبر ایران نسبت دهد و اضافه کرد که رهبر اسلامی نباید "هزینهی" این رفتارها را بپردازد.
اشاره ظریف به جواد کریمی قدوسی، نمایندهی اصولگرای مجلس شورای اسلامی است. پیش از این رسانهها خبر دادند که در جلسهی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس برای شنیدن پاسخهای ظریف به سئوالات نمایندگان دربارهی مذاکرات لوزان، بین ظریف و قدوسی درگیری لفظی پرتنشی رخ داده است.
ظریف گفت:«حرفهای بسیار نادرستی از برخی دوستان نماینده شنیدم و تحمل خوبی هم نسبت به این حرفها داشتم. اما آن بحث در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی بهخاطر اینکه نسبت ناروایی به رهبر انقلاب داده شد، من ضروری دیدم که با جدیت با این حرفها برخورد کنم.»
کریمی قدوسی در این نشست به ظریف گفته بود که رهبر اسلامی به او تذکر داده است و وزیر خارجه را متهم کرده بود که برخلاف نظر رهبر، عمل میکند. ظریف در پاسخ به کریمی قدوسی گفته بود:«شما دروغ میگویید و به آقا تهمت میبندید و ظلم میکنید و در آن جلسهای که میگویید حضور نداشتید و آقا هم هرگز به من تذکری ندادند.»
درگیری بین وزیر خارجه و این نمایندهی اصولگرا بالا گرفت و ماموران حفاظتی مجلس ناچار شدند خبرنگاران و دیگر افراد حاضر را سریع به بیرون محل کمیسیون هدایت کنند.
وزیر خارجهی اسلامی گفت که بهرغم این درگیری، او تاکید دارد که نباید "باب نقد وگفتوگو" بسته شود و باز هم تا آخر جلسه در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی نشست و انتقادهای نمایندگان را شنید.
ظریف تاکید کرد که رهبر ایران به صراحت ابراز کرده که کسانی که میگویند او با مذاکرات مخالف است، "خلاف" میگویند.
"توافق شدنی اما دشوار است"
وزیر خارجه جمهوری اسلامی و رئیس تیم مذاکرهکنندهی هستهای ایران همچنین گفت که پیشبینی این امر که بالاخره توافق جامع شدنی است یا خیر، دشوار است. وی افزود:«در صورتی که غربیها بپذیرند که "فشار و توافق" با هم جمع نمیشود، توافق امری دستیافتنی است.
ظریف با اینحال به صراحت گفت که نگارش متن این توافق "بسیار دشوار" خواهد بود؛ بهویژه که نمایندگان ۶ کشور باید با یکدیگر باید این متن حقوقی مهم را به نگارش درآورند.
وزیر خارجهی ایران همچنین اعلام کرد که به دستور رهبر جمهوری اسلامی بهزودی خلاصهی متن "فکتشیت" مذاکرات لوزان منتشر خواهد شد. تیم هستهای ایران گفته بود که انتشار این متن نیاز به تایید مسئولان عالی نظام دارد.
پیشتر دویست و سیزده نمایندهی مجلس شورای اسلامی با امضای نامهای خواهان انتشار متن فکتشیت مذاکرات لوزان شده بودند.